Schneider Electric in top 10 meest duurzame bedrijven ter wereld

24 januari 2014 - Yvonne Keijzers

Tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos is Schneider Electric voor het derde achtereenvolgende jaar terecht gekomen in de top 100 van de meest duurzame bedrijven ter wereld. De ranglijst is opgesteld door Corporate Knights. Dit jaar belandde het concern voor het eerst in de top tien. Binnen de sector Industrie & Capital Goods is Schneider Electric koploper.

 De ranglijst '100 meest duurzame bedrijven ter wereld' is een initiatief van Corporate Knights, een Canadees magazine voor schoon kapitaal. De lijst bestaat uit de 100 best presterende aandelen, gebaseerd op een aantal sector-specifieke duurzame maatstaven. De initiatiefnemers verzamelen data voor het project via Bloomberg. Ook leveren de 350 bedrijven, die op de shortlist terechtkomen, zelf gegevens aan.

'Schneider Electric zet wederom een stap in deze wereldwijde ranglijst van duurzame bedrijven', zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric. ‘Deze tiende plaats en een koppositie in onze sector zijn een sterke stimulans en aanmoediging om onze betrokkenheid bij dit onderwerp nog meer te versterken.'

Planet & Society Barometer
Sinds 2005 gebruikt Schneider Electric de
Planet & Society Barometer om de voortgang van het duurzaamheidsprogramma te meten en te publiceren. De Planet & Society Barometer bestaat uit 14 indicatoren binnen drie aandachtsgebieden van de duurzaamheidsstrategie van het concern: economie, milieu en gemeenschap. Dit instrument stelt Schneider Electric in staat de duurzame ontwikkeling binnen het bedrijf te evalueren en te delen met betrokken partijen.

Schneider Electric voert een actieve strategie op duurzaamheidsindexen zoals het  Carbon Disclosure Project en de Dow Jones Sustainability Index, evenals op de jaarlijkse ranglijst van Corporate Knights.

 

 

Deel dit bericht