Meer aandacht voor professionele bezoeker Design District

11 november 2013 - Yvonne Keijzers

De 12e editie van Design District (voorheen 100% Design) vindt plaats op 21, 22 en 23 mei 2014 in Taets, Zaandam. Deze komende editie is geopend op een woensdag, donderdag en vrijdag, waarmee de focus meer op de professionele bezoeker komt te liggen.

Nadat de organisatie de afgelopen 3 jaar aan de bezoekerskant de belangstelling voor de publieksdag zag afnemen, heeft ze in overleg met een groot aantal vaste deelnemers aan het evenement de programmering gewijzigd. Waar Design District eerder altijd een zaterdag open was speciaal voor het grote design minnende publiek van Nederland, vallen de 3 dagen in 2014 op woensdag, donderdag en vrijdag. Hiermee voldoet de organisatie aan de wens van het overgrote deel van de deelnemers, en krijgt het vakpubliek meer tijd om Design District te bezoeken.

Desalniettemin blijft de laatste middag, vrijdag 23 mei, toegankelijk voor consumenten. Dit biedt deelnemers de kans om ook eindgebruikers uit te nodigen.

Verder blijft het basisconcept van het evenement hetzelfde; Een combinatie van zorgvuldig geselecteerde fabrikanten en startende ontwerpers.

Voor het derde jaar op rij biedt Taets in Zaandam onderdak aan Design District. De goede bereikbaarheid, de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam en de vele gratis parkeerplaatsen zijn redenen om in 2014 deze locatie aan te houden. Bovendien bieden de monumentale panden op het oude terrein van defensie en de industrie op en om het Noordzeekanaal een mooi decor voor het evenement.

Openingstijden Design District 2014:
Woensdag 21 mei            11.00 – 21.00 uur
Donderdag 22 mei           11.00 – 18.00 uur
Vrijdag 23 mei                   11.00 – 18.00 uur

Deel dit bericht