Fairphone wint Fontanel Public Award

30 oktober 2013 - Yvonne Keijzers

Dit jaar koos het publiek van de Dutch Design Week voor Fairphone (Bas van Abel) als winnaar van de Fontanel Public Award. Fairphone is genomineerd in de nieuwe categorie Future Concepts. Fairphone kwam tot stand door middel van crowdfunding en crowdsourcing.

Sociaal ondernemen
De sociale onderneming Fairphone werkt aan het herontwerpen van de smartphone: van het product zelf tot aan de processen die ten grondslag liggen aan de huidige economische systemen. Fairphone bouwt de productieketen vanuit nieuwe sociale waarden op.

Selectiecommissie: 'De gelaagdheid van Fairphone - van het gebruik van conflict vrije materialen en eerlijke bronnen tot goede arbeidsomstandigheden en lange levensduur van het product - is interessant en het resultaat wijkt van de gebaande paden af.' De commissie noemt Fairphone een dapper en onverschrokken initiatief.

Fontanel Public Award
De Fontanel Public Award is een nieuwe samenwerking tussen Dutch Design Awards (DDA) en Fontanel, magazine op het gebied van design en creativiteit.

Voorgaande winnaars van de publieksprijs zijn: Bloomframe Balkon (2008) door Hofman Dujardin Architecten, The Flying Grass Carpet (2009) door Hunk-Design & Id-Eddy, Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal (2010) door Architectenbureau Koenvan Velsen, Black Pearl (2011) door Studio Rolf.fr in samenwerking met Zecc Architecten en Colour Porcelain (2012) door Scholten en Baijings.

 

 

Deel dit bericht