Bedrijven laks met printwerk

29 mei 2013 - Yvonne Keijzers
Onafhankelijk onderzoek, in opdracht van Epson Europa, onder 500 Europese MKB-dienstverleners toont aan dat bedrijven tot 2014 verwachten meer te gaan printen. Daarnaast ligt de focus van deze bedrijven ook niet bij het terugdringen van de hoeveelheden prints. Dat veel bedrijven nog niet bewust met de printer en hun afdrukken omgaan blijkt uit het feit dat bij 20% van de respondenten gemiddeld 10% van hun prints vaak al binnen 10 minuten (per ongeluk) in de prullenbak verdwijnt, er onnodig enkelzijdig geprint wordt en er geen inzicht in de printkosten is.
Daarnaast monitort slechts 17% alle kosten van verbruiksonderdelen (inkt, toner, papier, etc.) en houdt 10% van de organisaties zich helemaal niet bezig met de kosten van printen. Volgens Epson ligt er dus met name nog een grote uitdaging in het bewuster gebruik van de printers en het goed monitoren van de kosten.
 
Verspilling
Met name de verspilling van prints wordt als hardnekkig probleem gezien bij MKB-bedrijven in Europa, toont het Europese onderzoek aan. Volgens een berekening van Epson kost inefficiënt gebruik van zakelijke printers het totaal aantal Europese MKB-dienstverleners in totaal 113 miljoen aan winstgevendheid. Toch heeft het terugdringen van het aantal afdrukken geen focus bij de onderzochte bedrijven. Waardeerde zij het belang van het terugdringen van het aantal afdrukken in 2010 nog met een 6,7 op een schaal van 1 tot 10. Zij verwachten dat dit de komende twee jaar af zal nemen naar een 6,4.
Dat er flink bespaart kan worden op de manier waarop organisaties met printers en afdrukken omgaan blijkt wel uit het feit dat 20% van de respondenten gemiddeld 10% van hun afdrukken al binnen tien minuten in de prullenbak ziet verdwijnen. Papierverspilling wordt ook veroorzaakt doordat 56% van de ondervraagden aangeeft enkelzijdig te printen, waar dubbelzijdig printen ook mogelijk is.
Printkosten monitoren
Dat bedrijven niet altijd even kritisch zijn op de manier waarop papier, inkt en toners verbruikt worden blijkt uit het feit dat slechts 17% van de ondervraagden aangeeft alle kosten met betrekking tot verbruiksonderdelen, zoals inkt, toners en papier te monitoren. Daarnaast geeft 10% van de organisaties aan zich helemaal niet bezig te houden met de kosten van printen.

Onderzoeksmethode
Het onderzoek is in oktober 2012 in opdracht van Epson gehouden door Coleman Parkes Research. Het onderzoek bestond uit telefonische interviews onder 510 Europese MKB-dienstverleners in de UK, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. De ondervraagden waren eigenaar, senior manager, verantwoordelijk voor IT of senior besluitvormer van het bedrijf.

 

Deel dit bericht