App adviseert over de beste werkruimte

App adviseert over de beste werkruimte

Yvonne Keijzers - 30 juni 2017

Onlangs vond De Smart Building Hackathon plaats in Zwolle bij Launchlab op het Hanzeland. Het team ‘Flex2Match’ won met een app die flexwerkers de beste werkruimte adviseert.


Dertig deelnemers beten hun tanden stuk op het vraagstuk hoe zij bestaande woningen, scholen en kantoren met behulp van data en technologie kunnen verduurzamen. Een belangrijke opgave, want in 2050 moeten alle gebouwen energieneutraal zijn.

Gedragsverandering


Het team ‘Flex2Match’  verdiende de prijs met een app die flexwerkers adviseert in welke werkruimte ze het beste kunnen werken op dat moment. Het is dus een app gericht op gedragsverandering. Dit kan aanvullend zijn aan aanpassingen aan gebouwen, die vaak veel investeringen vragen. Het team gaat het product direct verder ontwikkelen in een startup.

Sensoren

In hun model geven slimme sensoren op basis van individuele voorkeuren aan wat omgevingsfactoren, zoals temperatuur, drukte en geluid zijn. Het team presenteerde direct een werkend prototype, en troefde hiermee 5 andere teams af. Naast het prijzengeld ontving het team een SWYCS router met technische ondersteuning, startup begeleiding van organisator van de Hackathon Launchlab en twee tickets voor Startup Weekend Zwolle.

Deel dit bericht