Samenwerking Microsoft en Steelcase in Creative Spaces

Samenwerking Microsoft en Steelcase

Yvonne Keijzers - 07 maart 2017

Steelcase en Microsoft ontwikkelden gezamenlijk werkomgevingen om creativiteit en samenwerking te stimuleren in een combinatie van Microsoft Surface-apparaten met de architectuur en het meubilair van Steelcase. Inmiddels zijn vijf van deze ‘Creative Spaces’ onthuld.

Steelcase en Microsoft Steelcase en Microsoft geven verder aan dat geselecteerde Steelcase-dealers gaan fungeren als geautoriseerde Surface Hub-resellers. Dat geldt voorlopig niet voor Nederland. Deze samenwerking wordt gestart in Amerika en Canada. Ook werken beide bedrijven samen aan nieuwe technologische oplossingen voor op de werkvloer, gebaseerd op het Microsoft Azure IoT-platform.

Creativiteit

Uit gezamenlijk onderzoek van Steelcase en Microsoft – gehouden onder ruim 500 Amerikaanse en Canadese bedrijven met meer dan 100 medewerkers – blijkt dat creativiteit als onmisbaar wordt gezien. Dat geldt voor allerrlei sectoren, zoals gezondheidszorg, retail en onderwijs. Medewerkers hebben behoefte aan betekenisvol werk en creativiteit stimuleert innovatie en groei bij bedrijven.

Veel organisaties investeren vooral in technologie en werkomgevingen als losse entiteiten. Steelcase en Microsoft stellen een gecombineerde aanpak voor, die volgens hen effectiever is in het bevorderen van creativiteit. Zij bieden daarom een gezamenlijke structuur aan, met een combinatie van de Microsoft Surface-technologieën en de architectuur en het meubilair van Steelcase.

De vijf nieuwe Creative Spaces worden vanaf nu tentoongesteld in het Steelcase WorkLife Center in New York City. Het gaat daarbij om ruimtes met verschillende functionaliteiten, zoals concentratie, afzondering of samenwerking.

Deel dit bericht