Inschrijving open voor Postcode Lottery Green Challenge 2017

Inschrijving open voor Postcode Lottery Green Challenge 2017

Yvonne Keijzers - 01 maart 2017

De zoektocht naar start-ups die klimaatverandering tegengaan gaat weer van start. Groene start-ups kunnen hun ondernemingsplan inzenden via www.greenchallenge.info. Door mee te doen maken zij kans op 500.000 euro om hun vondst naar de markt te kunnen brengen.

De winnaar ontvangt 500.000 euro om zijn of haar product of dienst verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. De runner-up ontvangt 200.000 euro. De finale is op 14 september in Amsterdam. Vorig jaar zonden 292 start-ups uit 61 landen hun plan in. Uiteindelijk ging PHYSEE, een start-up uit Delft die ramen ontwikkelt die energie opwekken, met de hoofdprijs naar huis.

“Baanbrekende, duurzame oplossingen verder brengen”


Sinds 2007 organiseert de Nationale Postcode Loterij de Postcode Lottery Green Challenge.
Marieke van Schaik, managing director van de Postcode Loterij: “Vanuit de missie bij te dragen aan een groene wereld organiseren wij dit jaar voor de 11e keer deze internationale wedstrijd. Wereldwijd worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Tegelijkertijd zien we heel veel goede initiatieven om klimaatverandering een halt toe te roepen. Met de Postcode Lottery Green Challenge willen we ervoor zorgen dat die groene start-ups hun baanbrekende, duurzame oplossingen verder kunnen ontwikkelen en op de kunnen markt brengen.”

Hoe gaat de competitie in zijn werk?


Inzenden van de ondernemingspannen kan tot en met 1 juni 2017 via www.greenchallenge.info. In juli maakt de pre-jury de 25 genomineerden bekend. Een maand later is duidelijk welke vijf inzendingen doorgaan naar de finale.

Tijdens deze finale op 14 september in Amsterdam pitchen de vijf finalisten hun ondernemingsplan voor de internationale jury, publiek en pers. Dan wordt ook bekendgemaakt wie van hen de hoofdprijs van 500.000 euro wint en wie naar huis gaat met de runner-up prijs van 200.000 euro. Alle vijf finalisten krijgen na de competitie een intensief 10-daags acceleratorprogramma aangeboden om hun zakelijke kansen te optimaliseren.

Deel dit bericht