Desko ontwikkelt tool voor waarde meubilair

Desko ontwikkelt waardescan meubilair

Yvonne Keijzers - 21 februari 2017

Meubelleverancier Desko lanceert een tool die de waarde van meubilair concreter en inzichtelijker maakt, de Waardescan met Grondstoffenpaspoort’. Dit is een rapport van de gehele inventaris van een bedrijf op locatie.

Desko ontwikkelde onder meer een circulair interieurconcept. Een drie keer terugkoop programma waarbij de levensduur van kantoormeubilair wordt verlengd tot wel 21 jaar. Daarnaast ontwikkelde Desko een tool die de waarde van meubilair concreter en inzichtelijker maken dan ooit.

Meubelair indentificeren


Het bedrijf komt nu met een ‘Waardescan met Grondstoffenpaspoort’. Dit is een inzichtelijk rapport van de gehele inventaris van een bedrijf op locatie.

In het systeem krijgt elk meubelstuk een uniek identificatienummer. Het rapport dat aan de scan is gekoppeld, geeft in het grondstoffenpaspoort voor de betreffende locaties inzicht in het merk van de meubels, de kwaliteit, geregistreerde gebruikssporen, huidige en vervangingswaarde, de waarde na refurbishing, en de CO2-voetafdruk bij afvoer.

Het meubilair wordt daarmee traceerbaar, waardoor onderhoud en inzet efficiënter kunnen. De tool geeft organisaties het inzicht dat ze nodig hebben om bij uitbreidingen, inkrimpen, verhuizingen of in het geval van kapot meubilair niet zomaar alles weg te hoeven gooien. Bedrijven kunnen zo borgen dat gebruikt of niet functionerend meubilair een nieuw leven krijgt.

Deel dit bericht