SIDN fonds roept projecten op in te zenden voor Blockchain for good

SIDN fonds stimuleert Blockchain for good

Yvonne Keijzers - 22 december 2016

SIDN fonds roept iedereen die blockchaintechnologie wil inzetten ten gunste van het algemeen belang op om een aanvraag voor financiering in te dienen.

De toepassing en het gebruik van blockchain staat nog in de kinderschoenen, maar van de technologie wordt wel veel verwacht. Volgens velen is blockchain een veelbelovende, disruptieve en revolutionaire technologie die met name een rol zal vervullen op het gebied van eerlijke en duurzame initiatieven voor een betere wereld. Tegelijkertijd ontbreekt het nog aan goede use cases op het gebied van Blockchain for Good en zijn er veel vragen en onzekerheden.

Call SIDN fonds

SIDN fonds wil de hype rondom blockchain doorbreken en een onderbouwde bijdrage leveren aan discussie en onderzoek naar de maatschappelijke potentie van blockchain. Daarom vraagt het bedrijf hier extra aandacht voor als onderdeel van de voorjaarscall 2017.

SIDN fonds roept projecten die blockchaintechnologie willen inzetten ten gunste van het algemeen belang (Blockchain for Good) op om een aanvraag voor financiering in te dienen. De deadline is 7 maart 2017.

Naast Blockchain projecten, staat de voorjaarscall zoals gebruikelijk ook open voor andere innovatieve internetprojecten die aansluiten bij de doelstellingen van het SIDN fonds.Deel dit bericht