Herman Miller ontwierp de Aeron bureaustoel opnieuw naar inzichten van deze tijd

Herman Miller herontwerpt Aeron bureaustoel

Yvonne Keijzers - 02 december 2016

Herman Miller brengt een vernieuwd design van de Aeron bureaustoel op de markt. De stoel is per 1 januari 2017 beschikbaar.

De Aeron stoel van Herman Miller mag tot de klassiekers onder de bureaustoelen gerekend worden. Het bedrijf
verbeterde de stoel door de inzichten in ergonomie te combineren met de ontwikkelingen in materialen, fabricage en technologie van de laatste twintig jaar.

De vernieuwde bureaustoel heeft volgens het bedrijf betere instelmogelijkheden, een intuïtieve bediening, verbeterde ventilatie en een gezondheid ondersteunende, comfortabelere zitting.

Ontwerpcritria


Mede-ontwerper Don Chadwick van de Aeron werd in de arm genomen om opnieuw de ontwerpcriteria te onderzoeken die hem en Bill Stumpf tot de oorspronkelijke stoel brachten, in de context van het werk en de technologie van vandaag.

Ondersteuning

Langs de rugleuning en zitting zorgen acht dwarszones met verschillende spanning voor meer comfort en ergonomische ondersteuning. Voor personen die in de Aeron zitten betekent cross-performance design dat de stoel geschikt is voor allerlei activiteiten en houdingen die mensen tijdens het werk aannemen, aldus Herman Miller in het persbericht. Zowel intensieve naar voren gerichte aandacht, tot ontspannen bedachtzaam achterover leunen zijn dus mogelijk.

Voor ontwerpers en organisaties zorgt cross-performance ervoor dat Aeron geschikt is voor een breed scala aan opstellingen voor hedendaagse werkzaamheden, van werkplek tot werkplaats.

Bekijk de video van een RTL-uitzending over de herkomst van grondstoffen bij Herman Miller:

Deel dit bericht