Bier van regenwater

Bier van regenwater

Yvonne Keijzers - 17 november 2016

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer wateroverlast in bijvoorbeeld steden. Hemelswater vangt dat extra water op en maakt er bier van. Het bedrijf was winnaar van de ASN Bank Wereldprijs.

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer wateroverlast in bijvoorbeeld steden. Hemelswater vangt dat extra water op en wil er bier van maken, een geweldig idee en een mooi voorbeeld van circulaire eoconomie.

Het bier zorgt ervoor dat mensen aan de bar elkaar kunnen vertellen over klimaatverandering en over oplossingen . Hemelswater wil mensen daarnaast aansporen om zelf maatregelen te nemen die de overlast van al dat extra regenwater tegengaan.

ASN Bank wereldprijs
 
Hemelswater is een van de winnaars van de negende ASN Bank Wereldprijs. De overige winnaars zijn CloudCuddle, Regugee Start Force, Synth/Ethic en Terra Nova. Synth/Ethic won dit jaar de publieksprijs. Zij kregen de meeste stemmen van het publiek op de website www.voordewereldvanmorgen.nl.

Dat maakte de jury van de Wereldprijs op 16 november 2016 in LE:EN in Utrecht bekend. De winnaars krijgen een bedrag variërend van 7 tot 10 duizend euro en begeleiding om hun project succesvol door te ontwikkelen.
 
Initiatiefnemers voor de vooruitgang
Met de ASN Bank Wereldprijs stimuleert de bank innovatieve, sociale ondernemers met slimme projecten voor een betere wereld. Zij kunnen deelnemen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact heeft op de samenleving.
 
Vijf winnaars
De winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2016 zijn:
 
Thema: Zorg en Welzijn
CloudCuddle: een mobiele slaaptent voor fysiek en mentaal gehandicapte kinderen. Zo krijgen zij ook de kans om op vakantie of een dagje weg te gaan.
 
Thema: Veiligheid en Sociale Cohesie
Refugee Start Force: een netwerkorganisatie waar vluchtelingen contact kunnen leggen met Nederlandse vakgenoten, organisaties en bedrijven.
 
Thema: Eerlijke handel, mode en voeding
Synth/Ethic: maakt tassen en accessoires in Nederland van restmateriaal zoals zeildoek en imitatieleer. Dit materiaal halen zij uit restanten van Nederlandse leveranciers.
 
Thema: Kinderrechten en Onderwijs
Terra Nova: een burgerschapsspel waarmee kinderen samen oplossingen zoeken voor problemen in de samenleving. Dankzij het spel discussiëren ze over hun ideale samenleving en worden ze uitgedaagd door morele dilemma’s.
 
Thema: Duurzame energie, natuur en milieu
Hemelswater: vangt regenwater op en maakt hier bier van. Op deze manier maken zij mensen bewust van klimaatverandering door een lekker biertje.
 
De weg naar de finale
In 2016 waren er 330 inschrijvingen, een record in de geschiedenis van de ASN Bank Wereldprijs. Na een eerste selectie bleven daar 50 van over. De jury, bestaande uit ondernemers en specialisten op het gebied van verschillende duurzame thema's, selecteerde vervolgens in verschillende rondes de uiteindelijk beste 2 projecten per thema. De projecteigenaren hoorden in Utrecht of zij tot de winnaars behoorden. De jury beoordeelde businessplannen, pitches, presentaties en persoonlijke gesprekken.
 

Deel dit bericht