Werkgevers gaan voor 'PET FREE' werkomgevingen

10 oktober 2016 - Yvonne Keijzers
Werkgevers gaan voor 'PET FREE' werkomgevingen
Het is vandaag de Dag van de Duurzaamheid. En de eerste PET FREE’ zones in de Benelux  een feit. Het initiatief hiervan ligt bij Dopper, Spotify, Bever en het Design Thinking Center. Zij ondertekenden de PET FREE Pledge. Hiermee beloven zij gebotteld water van de werkvloer te verbannen en uitsluitend kraanwater te drinken. Een initiatief dat navolging mag krijgen.

Plastic vervuiling voorkomen

Dopper startte PET FREE project om de grootschalige vervuiling van PET-flesjes te stoppen en het drinken van kraanwater te promoten. Op de nieuwe PET FREE werkplekken worden PET-flesjes vervangen door een duurzaam alternatief. Dat alternatief hoeft zeker geen Dopper te zijn. Dopper stelt voor dat een waterkan met glazen is ook een goede manier is om het gebruik van wegwerpflesjes terug te dringen.

Gedrag veranderen


Dopper vindt dat verandering zeker mogelijk is. 'We zijn ook gestopt met roken op de werkvloer', zegt Jens Kok - Changemaker bij Dopper. Tot 2004 staken we er nog gerust één op tijdens een vergadering. Ik hoop dat de PET-vrije werkplek ook zo’n vanzelfsprekendheid wordt, want single-use plastic is eveneens schadelijk voor mens en milieu.’’ Vanuit het bedrijfsleven wordt in ieder geval enthousiast gereageerd op het initiatief; naast Spotify, Bever en Design Thinking Center zijn nu ook de Vrije Universiteit met behulp van de Green Office en Studio Brussel zich aan het opmaken voor de transitie naar de PET-vrije werkplek.

Alle deelnemers aan het PET FREE project zijn hier terug te vinden.


Deel dit bericht