Low Car Diet 2016; doe ook mee!

15 maart 2016 - Yvonne Keijzers
Low car diet 2016
Het Low Car Diet, een initiatief van Urgenda in samenwerking met MVO Nederland, de Carbon Manager en Samen op Reis, komt er ook in 2016 weer aan.
Tijdens de maand april gaan bedrijven de strijd aan om de schoonste kilometers en grootste besparingen. Hoe? Door het inzetten van alternatieve vormen van vervoer zoals elektrische auto’s en high-speed e-bikes. De dagelijkse reis wordt zo gezonder, schoner én goedkoper. Aanmelden kan op de website.

In 2015 was het Low Car Diet een groot succes. Tijdens het Slotevent werd bekend gemaakt dat de deelnemende bedrijven in totaal 50% schoner zijn gaan reizen, 30% goedkoper uit waren in hun mobiliteitskosten en deelnemers 40% meer hebben bewogen. Voor een investering van € 1.000,-, voor deelname aan de 30 dagen durende wedstrijd, bespaarden ze daarmee samen ruim € 23.500 op hun uiteindelijke mobiliteitskosten. Dat is € 1.800 per bedrijf.
 

Winnaars 2015


Verzekeraar Achmea en de SNS Bank NV waren de winnaars van het Low Car Diet in 2015. Achmea maakte de 'schoonste kilometers' (42 gram CO2-uitstoot per km) en verminderde haar CO2-uitstoot met 65%. SNS Bank NV won in de categorie ‘grootste besparing’. Zowel op het verminderen van de CO2-uitstoot als het meer laten bewegen van het personeel boekte de bank een verbetering van minstens 50%.
 

Elektrisch vervoer van grote invloed

Een grote factor die bij heeft gedragen aan al deze positieve veranderingen is het elektrisch vervoer: van de nog gereden kilometers was 27% elektrisch. Sowieso een kwart van de Low Car Diet-deelnemers reed dus elektrisch. Dit is een grote winst ten opzichte van het gemiddelde wagenpark bij Nederlandse bedrijven, waar 0,1% elektrisch is.
 

Mindset verandering


Niet alleen tijdens de wedstrijd is de mindset van medewerkers anders. 40% van de deelnemers blijft ook na de wedstrijd bewust anders reizen. Door het gebruik maken van alternatieve vervoersmiddelen en andere reistijden worden files minder lang, wordt er tijd gewonnen en de uitstoot van fijnstof gereduceerd. Samen op weg naar een duurzame wereld.

Deel dit bericht