Ahrend lanceert Our Circulair Future platform

24 november 2015 - Yvonne Keijzers
Our Circular Future platform wil een bijdrage leveren aan onderwijs over circulaire economie.
Vorige week vond de officiële opening plaats van het Our Circular Future platform. Doel van het platform is om een bijdrage te leveren aan onderwijs over circulaire economie. Met het platform maakt Ahrend het voor bedrijven toegankelijk om circulair onderwijs op scholen te stimuleren. Alleen door kennis over te dragen aan de toekomstige generaties wordt de cirkel echt rond gemaakt.
 
25 jaar duurzaamheid
Het platform werd geopend tijdens het Ahrend Circular Symposium onder toezicht van bijna 200 aanwezige gasten. Het Symposium vond plaats op woensdag 18 november  en was een feestelijke viering ter gelegenheid van 25 jaar duurzaamheid bij Ahrend. Onder meer Henk-Jan Beltman van Tony’s Chocolonely, Suze Gehem van de Groene Grachten en Marcel Jacobs van Philips gaven vanuit verschillende invalshoeken inspirerende sessies over circulaire economie.

Circulaire lessen
Ahrend lanceerde het Our Circular Future platform om circulaire lesprogramma’s op zoveel mogelijk scholen te introduceren. Op het platform worden bedrijven en scholen bijeen gebracht en kan een school geadopteerd worden zodat zij circulaire lesprogramma’s ontvangen. Inmiddels zijn de eerste vijf scholen geadopteerd. De circulaire lesprogramma’s die de scholen ontvangen worden door Ahrend in samenwerking met Stichting Duurzaam Geleerd (SDG) ontwikkeld en zijn voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Ook kunnen scholen die de lesprogramma’s willen uitvoeren zich aanmelden via het platform.

Ahrend Circular Symposium
Ahrend blikte tijdens het Symposium terug op hoe circulaire economie al 25 jaar in hun vezels zit. Zij keek vooral naar de toekomst en naar duurzaamheid in de bredere zin van het woord. Onder meer het sociaal ondernemerschap vanuit de samenwerking met Presikhaaf Bedrijven en de rol die Ahrend speelt in het overdragen van circulaire kennis via het Our Circular Future platform stond tijdens het symposium centraal.

Deel dit bericht