Nieuwe leden voor Sustainable Office

21 mei 2012 - Yvonne Keijzers

Het aantal deelnemende bedrijven aan Sustainable Office, de inkoopwijzer voor duurzame kantoorartikelen groeit snel. Zowel 3M, BührmannUbbens als Bura zijn sinds 1 januari 2012 lid van Sustainable Office. Het aantal deelnemende bedrijven is nu 19. Op de website zijn inmiddels meer dan 6100 producten te vinden.

Op de website Sustainable Office kunnen eindgebruikers producten vinden die voldoen aan de criteria van AgentschapNL. De website geeft inkopers een handvat om snel duurzame kantoorartikelen in te kopen. De producten kunnen via diverse zoekopdrachten worden gezocht: op productnaam, EAN-code en leveranciersnaam. Bij de producten staat een korte en lange omschrijving van het product.
Duurzaam ondernemen
 Bij 3M staat Duurzaam Ondernemen hoog op de nationale en internationale agenda. 3M: “Wij hebben al heel lang de overtuiging dat een reputatie niet alleen gebaseerd is op financiële prestaties, maar ook op de wijze waarop bedrijven zaken doen. In 1975 was 3M een van de eerste grote bedrijven die actief met milieu-onderwerpen aan de slag ging. 3M streeft continue om prestaties te verbeteren en nieuwe uitdagingen en kansen aan te pakken.”

Recycled
Bura importeert en levert onder meer pennen van producent Pentel. “Pentel stelt zeer strikte eisen aan producten. Een zeer groot deel van haar assortiment bestaat uit producten die voor meer dan 50% uit gerecycled materiaal bestaan. Met name vanuit de overheid worden er steeds meer eisen gesteld aan producten. Vandaar dat ik deelname aan Sustainable Office zeer belangrijk vind,” zegt Herman Lakerveld, directeur van Bura.

Milieunormen
BührmannUbbens werkt al jaren volgens strikte milieunormen en was als eerste papiergroothandel FSC gecertificeerd. Daarnaast is het milieuzorgsysteem van BührmannUbbens sinds 2011 gecertificeerd volgens de ISO 14001 norm. Met deze certificering lopen ze als leverancier voorop in diverse markten waarin ze opereren.

De Commissie Sustainable Office bestaat uit de volgende leden: Lyreco, Office Depot, Staples, Hamelin, Jalema, Esselte, Quantore en Pasklaar Communicatie. Voorzitter is Cees van Manen. Het initiatief wordt breed ondersteund door OFFICE World, OSTAN en Novaka. Het Ministerie van I&M, AgentschapNL en MVO Nederland zijn agendalid van de commissie.

Deel dit bericht