Toetsenbord voor iPad op zonne-energie

04 mei 2012 - Yvonne Keijzers

Logitech introduceert een nieuwe accessoire voor de derde generatie iPad en iPad 2: de Solar Keyboard Folio. Dit product heeft een ingebouwd bluetooth-toetsenbord dat wordt aangedreven door licht. De ultraslanke Logitech Solar Keyboard Folio biedt daarnaast bescherming voor zowel de voor- als achterzijde van de iPad.

Net als de solar-toetsenborden van Logitech voor PC, maakt de Logitech Solar Keyboard Folio gebruik van ingebouwde zonnepanelen waarmee het apparaat zichzelf oplaadt. Indien compleet opgeladen gaat de batterij tot twee jaar mee, zelfs in volledige duisternis (gebaseerd op twee uur gebruik per dag).

Meerdere standen
Voor wie de iPad op verschillende manieren gebruikt, bijvoorbeeld het typen van e-mails of het kijken van video’s, beschikt de Solar Keyboard Folio over twee verschillende standen. Hierdoor staat de iPad automatisch in de juiste hoek. In de eerste stand heeft de iPad-gebruiker een volwaardig toetsenbord tot zijn beschikking. In de tweede stand fungeert de eerste rij van het toetsenbord als mediaspeler en volumeregelaar.

Daarnaast beschikt de Solar Keyboard Folio over een directe aan-uitfunctie, die de iPad automatisch inschakelt wanneer de folio wordt geopend en op stand-by zet wanneer deze wordt gesloten.

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech Solar Keyboard Folio is naar verwachting beschikbaar vanaf eind mei 2012, voor een adviesprijs van 129,00 euro. Kijk voor meer informatie op de website of internationale blog van Logitech.

Deel dit bericht