Burnout ligt op de loer in de moderne kantoren. Wat kunnen we hieraan doen?

Minder stress? Richt de werkplek anders in!

Yvonne Keijzers - 18 juni 2018

Wie zich dagelijks bezighoudt met kantoorinrichting doet belangrijk werk. Immers tegen de tijd dat een werknemer 50 jaar is, heeft hij 35% van zijn leven op een kantoor doorgebracht. De inrichting van de kantoren is de afgelopen decennia sterk veranderd. Minder papier en muren; van klein en gesloten naar open ruimtes; van vaste werkplekken naar flexplekken, met bijbehorende voor- én nadelen.

Altijd bereikbaar en beschikbaar zijn, kan het functioneren van samenwerkende teams versnellen en zo erg efficient zijn. Helaas zijn er ook keerzijden en die blijken ernstiger en urgenter dan menigeen wil toegeven. Niet voor niets is er een nieuwe ARBO-wet vorig jaar ingevoerd maar die heeft nog onvoldoende effect. Werkgevers zien het risico nog steeds niet (AD, 15 juni 2018). Voor het overgrote deel van de werkende populatie geldt nog steeds dat druk-zijn de persoonlijke status verhoogt. Hoe drukker hoe beter. 

Druk, druk, druk

Maar wie niet wil omvallen van uitputting en in een burn-outsituatie terecht wil komen, zal iets anders moeten nastreven dan druk-zijn als statussymbool. De cijfers liegen er niet om. Alleen al in Nederland zijn 1 miljoen mensen met een burn-out geregistreerd. Een burn-out duurt gemiddeld 242 dagen (bron: Coronel Instituut AMC 2017). De kosten hiervan bedragen 1.8 miljard. Alle reden dus om toch serieus te kijken naar het opnieuw inrichten van werk en de werkplek. 

Deze week bezocht Duurzamerwerken een interessante TEDtalk op uitnodiging van Humanscale in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.  

Miriam Goos is afgestudeerd neuroloog en arbeid & organisatieadviseur. Ze besprak vanuit haar initiele fascinatie voor het menselijk brein, de effecten van stress op het brein en de gezondheid van de werkende mens. Haar belangrijkste boodschap: leer je eigen vroege stresssignalen kennen en neem die op tijd serieus. Niet negeren, maar gedrag aanpassen. 

In haar jaren als arts was ze ooit getuige van wat totale uitputting kan aanrichten. Ze kreeg de zorg voor een patient die niet meer in staat was zelfstandig te ademen en drie dagen aan de beademing terecht kwam. 'Piekstress is op zich gezond', legt ze uit. 'Maar alleen met voldoende ruimte voor herstel anders kan het flink mis gaan.'

Hoe kan het toch dat de cijfers van verzuim door stress zo hoog zijn? 

Er zijn diverse valkuilen te noemen. 
Een valkuil op de werkplek is de ongebreidelde dataconsumptie die voortdurend een aanslag doet op de aandacht. Afleiding bijvoorbeeld door een niet-taakgerelateerd bericht op iemand’s smartphone kost 15-20 minuten aan werktijd voordat de focus terug is op de oorspronkelijk taak. 

Een andere valkuil is besmetting van negatief gedrag tijdens vergaderingen. Negativiteit neemt automatisch toe bij overbelasting van het brein. Dus bij meer stress wordt het bepaald niet gezelliger op kantoor en de output neemt af. Een derde valkuil tenslotte is de menselijke neiging om zich overal druk over te maken. Ook als dat buiten het eigen bereik van invloed valt. Samen met het toenemen van dataconsumptie vormt dit een lastige combinatie. Het kost veel energie maar levert niets op. 

Wie opgewekt en uitgerust aan het werk gaat, kan beter presteren. Zo simpel is het. Maar hoe is dat te realiseren? 

Kort door de bocht komt het neer op automatische gedragsneigingen gezonder maken; ‘pick your battles’, gebruikershygiene in dataconsumptie en vergaderingen en de fysieke kantoorinrichting daarop ondersteunend vormgeven. Bijvoorbeeld door moderne kunst aan de muur, stilteplekken, kleurlampen op bureaus die beschikbaarheid in kleur weergeven, no phone-zones, inzet van nudging en kantoorethics. Ook planten hebben bewezen effect. 

Gezond maken

Gedragsneigingen gezonder maken vraagt wel meer inspanning dan op het eerste gezicht lijkt. Adequate interventie met een doordacht plan voor educatie, training en coaching op team- en organisatieniveau kan veel betekenen. Een kunstwerk verbeeld vervolgens op een krachtige illustratie de nieuwe werkwijzen en afspraken: ‘Hier werken we samen op een uitgeruste en opgewekte manier om aanwezige stressvalkuilen heen’. 

Oplossingen die het zeker waard zijn om volle aandacht te geven. Liefst voordat alle eerder verworven efficiëntie teniet is gedaan ten gevolge van overbelasting van het brein. 

Auteur: drs. Annelies Blom - @blomcoaching.nl

Deel dit bericht

Abonneer op onze nieuwsbrief